top of page

Aankomende activiteiten

Op deze pagina zijn de aankomende activiteiten te vinden. Houd de site en de socials goed in de gaten en wees er als eerste bij!

Rondleiding Meldkamer Ambulance

Beste leden! 

Op 13 januari 2024 trappen we he nieuwe jaar af met een knal vanuit de commissie SEH/Pre-hospitaal, en we hebben een gave activiteit voor jullie in petto: een bezoek aan de Meldkamer Oost-Nederland!

Tussen 11:00 en 14:30 staan er geweldige activiteiten op de planning: een exclusieve rondleiding door de meldkamer, twee interessante lezingen over alles wat met de meldkamer te maken heeft, én een reanimatie-demonstratie van een ambulanceteam!

Let op: deze fantastische dag is alleen toegankelijk voor leden van SEHSO Utrecht, dus zorg dat je erbij bent!🌟 Er is een limiet voor het aantal inschrijvingen, maar laat dat je niet weerhouden - meld je gewoon aan! Inschrijvingen die de limiet overschrijden, belanden op de reservelijst.📋

 

Dit wordt een programma om niet te missen, en we kijken er enorm naar uit om jullie aanmeldingen in grote getalen te ontvangen!

Groetjes en hopelijk tot 13 januari,

 

De commissie SEH/Pre-hospitaal ’23-24

Brandwondenzorg bij vuurwerkletsel

Beste leden,

 

Op dinsdag 19 december vindt alweer het laatste evenement van de chirurgiecommissie van dit jaar plaats ):. Om in het thema “Vuurwerk” te blijven, hebben we voor jullie geregeld dat wondverpleegkundige Marnic Thur komt vertellen over de acute verzorging van brandwonden na vuurwerktrauma! Na een theoretische uitleg (die ook online te volgen is), zullen we onder begeleiding van Marnic oefenen om brandwondverzorging in de praktijk toe te passen.

 

Tussen 19:00-21:00 zal dit plaatsvinden op de Heidelberglaan 7, lokaal 1.063. De toegang voor leden zal gratis zijn, en voor niet-leden €2,-. De link om het theoretische deel online te volgen, zullen we een dag van te voren delen!

 

Zorg dat je goed voorbereid het nieuwe jaar in gaat, en meld je aan via de link in de bio!

 

Hopelijk tot 19 december!

De chirurgie commissie

Dokter Bibber Borrel

Beste leden,

Om het jaar knallend af te sluiten, zal december in het thema van vuurwerk staan! Op 12 december staat er een “Dokter Bibber Borrel” op de planning. Welk team weet de meeste pubquiz vragen over vuurwerk te beantwoorden, en wie heeft de meest stabiele handen om het vuurwerkslachtoffer te redden?

 

Wij zullen zorgen dat er wat lekkers voor jullie klaar staat, en de drankjes zullen maar €1,- kosten (per Tikkie betaald)! De teams zullen ter plekke gemaakt worden.

 

Wil jij graag een gezellige avond met de andere leden van de SEHSO én wat meer over vuurwerk in de zorg leren? Schrijf je dan zeker in! Inschrijven is voor leden gratis, aan niet-leden zullen wij een bijdrage van €2,- vragen. Hopelijk tot de 12e!

 

Liefs,

 

De chirurgie commissie

Lezing seksueel geweld.

Beste leden, 

 

11 december hebben we weer een interesante lezing op het programma staan. 

Forensisch verpleegkundige Susanne van Gog verteld over het Centrum Seksueel Geweld, hoe ze te werk gaan en hoe ze samenwerken met artsen politie en andere disciplines. 

Het belooft een hele interessante lezing te worden dus schrijf je vooral in! 

 

Deze lezing is toegankelijk voor alle SEHSO leden! (Ook van andere SEHSO's)

 

Hopelijk tot 11 december!

 

Groetjes,

Het SEHSO Utrecht bestuur '23-24💙

Hartfalen

Beste leden,

 

We hebben weer een informatieve lezing op de planning staan, dit keer van de geweldige Manon van der Meer. Manon is Advanced Hartfalen Cardioloog in het UMC. Zij houdt zich bezig met patiënten die dermate ernstig hartfalen hebben, dat een steunhart (LVAD) of harttransplantatie overwogen wordt. 

 

Op deze avond zal ze een overview geven van haar dagelijks werk waarin zij intensief samenwerkt met verschillende disciplines binnen het UMCU, waaronder CTC-chirurgen, cardio-anesthesisten en intensivisten. Ook vertelt ze ons meer over hartfalen en de zorg eromheen.

 

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Cardioloog Manon en wil je meer leren over hartfalen? Schrijf je dan zeker in!

 

Wij kijken uit naar een gezellige en leerzame avond en hopen jullie daar in groten getalle te zien!

 

Liefs,

Cardiologie Commissie

PA CTC

Physician Assistant op de Cardiothoracale chirurgie

Op dinsdag 21 november zal Rianne Rijsdijk, PA Cardiothoracale chirurgie in het UMC Utrecht en vice-voorzitter NAPA (beroepsvereniging voor PA), tijdens de lezing inzichten delen over de rol van een Physician Assistant in de zorg. 

Tijd: 18:00 uur tot 20:00 uur

Waar: Heidelberglaan 7, Lokaal 3.133

Prijs: leden: gratis en niet-leden kunnen deze lezing bijwonen voor €2,00.

RAVU-ambulance.jpg

Kijkje in de ambulance

Op 25 oktober 2023 zullen Harm (ambulanceverpleegkundige en docent BMH) en Naud ons een kijkje geven in de ambulance en zullen we de primary survey oefenen. 

Het belooft weer een bijzondere avond te worden dus meld je snel aan. 

Tijd: van 18:00 uur tot 20:00 uur

Waar: Heidelberglaan 7: Lokaal 3.049

Prijs: leden hebben gratis toegang en niet-leden kunnen er bij zijn voor maar €3,50

Het Mobiel Medisch Team

De eerste activiteit van het jaar is een een feit!

Donderdag 21 september zal dr. Marleen Horsting, anesthesioloog en medisch coördinator van het beschikbaar MMT, ons meenemen in de wonderlijke wereld van het MMT. 

Meld je zelf snel aan via deze link en wees erbij!

Waar: Heidelberglaan 15, lokaal 5.012

Prijs: Gratis

Afbeelding MMT site.jpeg
bottom of page